advert – a reklámblog

Kreatív, ötletes, szép és jó, esetleg lapos, ötlettelen, csúnya és rossz reklámok gyűjtőhelye, de szigorúan kerüljük az átlagosságot.

Friss topikok

  • Maxatee: Ja és még a zenei is jó :) (2007.10.16. 10:20) Blog Action Day

Linkblog

Címkék

action (1) ad (1) blog (1) bouncy (1) bravia (1) caterpillar (1) cérna (1) day (1) gumilabda (1) hernyó (1) környezet (1) lcd (1) leaves (1) média (1) műanyag (1) paint (1) palack (1) pet (1) piramis (1) recycling (1) reklám (2) san francisco (1) sony (1) spulni (1) tea (1) thai (1) top (1) tv (1) újrahasznosítás (1) unif (1) zöld (1) Címkefelhő

Archívum

Türelem

2007.10.17. 11:52 - wadidegen

Kérnék egy kis türelmet, amíg a blog valami elfogadható dizájnt kap, ez várhatóan néhány napon belül bekövetkezik, addig viszont a legkülönbözőbb rémálomszerű villódzások és hagymázos színkombinációk sem lesznek ritkák. Hasonlóan a 2012-es londoni olimpia 400 000 fontért tervezett logóját népszerűsítő kisfilmhez, amit azóta be is tiltottak:

Blog Action Day

2007.10.15. 23:17 - wadidegen

Címkék: blog zöld újrahasznosítás környezet pet day műanyag palack action recycling

Bloggers Unite - Blog Action Day
Ha már ilyen szép asszonánc keletkezett e blog születése és a Blog Action Day között, feltétlen illő továbbkürtölnöm a kezdeményezésüket. Ennek okán, azt hiszem, be kell számolnom arról is, hogy pumpás dezodort használok hajtógázas helyett, a PET palackokat laposra taposva helyezem a szelektív hulladékgyűjtőkbe, valamint igyekszem felvenni a harcot a nejlonzacskók hatalomátvételével. Javaslom, hogy legalább ennyit tegyen meg Ön is a szűkebb és tágabb értelemben vett környezete, közhelyesen szólva: a Föld jövője érdekében!

Illene valami tematikus hirdetést is közölnöm, ez itt annyiban még kapcsolódik is az előző poszthoz, hogy stop motionnel készítették. Ezután nézzenek meg egy angol és egy izraeli reklámot az előbbi arra tanít, hogy többé nem ciki a szelektív hulladékgyűjtés, hanem kimondottan a macsó attitűd része, míg az utóbbi ötletet ad a lakosság motiválására, itthon sem lennének elszórt pillepalackok mindenütt, ha készpénz ütné értük a begyűjtő markát. Végül pedig: válassza Ön is az üvegpalackot a műanyag helyett, mert szép, természetes és védi a környezetet!

Sony Braviát Egyiptomnak!

2007.10.15. 15:43 - wadidegen

Címkék: tv reklám sony paint san francisco lcd piramis cérna bravia spulni bouncy gumilabda

Gondolom, mindenki ismeri már a Sony Bravia LCD televízió reklámfilmjeit, nem is akarnám rogyásig ismételni, ha nem lenne meg bennem a teljesség igénye, de először is valami frisset, valami újat szeretnék mutatni. Kifejezetten az egyiptomi piacra szánt reklámfilm ez, tulajdonképpen az eredeti gumilabdás és a festékes szpot kontaminációja, de mégis újszerű, ráadásul ismét remek zenei aláfestéssel. (ha valaki ismeri a dalt, ne titkolja el, adott esetben több perces guglizást is megspórolhat nekem)

Itt az aktuális cukiság-szpot, New York belvárosában hömpölygő gyurmanyulakkal, ez is viszonylag új, de már mindenhol lehet róla olvasni, a lopás-gyanútól kezdve a stop motion technikáig, tessék utánanézni.
Legyen akkor már teljes a kép, ez itt a fröcskölő színekben tobzódó glasgow-i lakótelep és a komolyzene találkozása:

Ez pedig az eredeti koncepció, többszázezer gumilabda és San Francisco felhasználásával:

Unif T – Thai tea

2007.10.15. 15:29 - wadidegen

Címkék: média reklám thai tea ad top unif hernyó caterpillar leaves


Hát akkor... a blogot ezennel megnyitom, mégpedig ezzel a kedves kis távol-keleti szpottal. Figyelem, nagyon thai! :)